Bușoi: declarația ministrului Pintea e de plâns, nu de râs

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Critian Bușoi, vicepreședintele PNL, o atacă pe Sorina Pintea, după ce ministrul Sănătății a declarat că Liviu Dragnea ”i-a cerut din prima clipă să facă un sistem medical îndreptat spre pacient”.

”Declarația ministrului Sănătății că Liviu Dragnea i-ar fi cerut vizitele din spitale, pentru că-și dorește un sistem de sănătate orientat spre pacient, este de plâns, nu de râs, scrie Cristian Bușoi într-un comunicat. Dacă Liviu Dragnea, internat la privat, voia sistem public de sănătate pentru pacient, construia spitalele regionale pe care le-a promis în programul de guvernare. 

Bugetul Sănătății, cu care PSD se laudă că este “cel mai mare”, nu are bani suficienți nici pentru medicamente, nici pentru programele de sănătate, iar mărirea bugetului, ca toate „măririle” PSD, este mai mult pe hârtie. Bugetul Sănătății din România este cel mai mic din UE. Am încetat să cred că acest guvern vrea să mai facă și altceva în afară de a rezolva problemele din Justiție ale liderului PSD.

Chiar și așa, fac o propunere ministrului Sănătății, în locul vizitelor electorale, pentru că fost manager fiind, ştia realitatea din spitale. Să își aplece atenția către lucruri concrete care pot fi îmbunătățite rapid. Medicii de familie, sufocați financiar și birocratic, trebuie sprijiniți să degreveze spitalele de cazurile ce pot fi tratate de medicina primară și trebuie încurajați să desfășoare activități de informare-prevenție, atât de necesare în cazul vaccinării, pentru evitarea epidemiilor, precum cele de rujeolă sau gripă.

Programele de sănătate trebuie mai bine finanțate, și trebuie în mod clar gândită o alta politică a medicamentului, pentru a stopa fenomenul lipsei tratamentelor esențiale din farmacii și din spitale”, își încheie comunicatul vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel