Bursele Erasmus în pericol. Gabriela Zoană arată care sunt variantele

Juncker, avertisment către opoziție. Zoană: ”PNL se preface că nu a înțeles asta”
Juncker, avertisment către opoziție. Zoană: ”PNL se preface că nu a înțeles asta”

Europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, a declarat că la nivelul Uniunii Europene se caută soluții pentru studenții bursieri Erasmus care studiază în Marea Britanie. 

"În contextul în care Parlamentul European și Comisia Europeană se pregătesc pentru eventualitatea unui Brexit fără acord la 29 Martie, se încearcă găsirea unor soluții favorabile pentru studenții din Marea Britanie care studiază în alte țări ale Uniunii Europene și pentru studenții din alte țări europene care studiază în Marea Britanie, studenți care beneficiază de burse Erasmus.Este vorba în total de 14.000 de studenți din alte țări, inclusiv România, care studiază în Marea Britanie, dar și de 7.000 de studenți din Marea Britanie care beneficiază de acest tip de burse. În opinia Parlamentului European, dar și a Comisiei Europene, acest program trebuie să continue, măcar pentru o perioadă de 12 luni de la momentul ieșirii Marii Britanii din Uniune. Primele demersuri au fost făcute deja în acest sens în Comisia pentru Cultură.

Când va fi votată decizia

Această decizie, dacă va fi votată, și sunt șanse mari ca ea să fie votată înainte de 30 Martie, nu are implicații bugetare, întrucât toate cheltuielile au fost deja alocate din bugetul actual. Din acest punct de vedere, studenții români din Marea Britanie, beneficiari ai programelor Erasmus, vor putea fi liniștiți și își vor continua studiile. Este încă o dovadă a faptului că Parlamentul European va fi pregătit pe 29 Martie pentru orice scenariu – Brexit fără acord, Brexit cu acord sau prelungire a termenului negocierilor. Eurodeputații încearcă să acopere toate potențialele situații generate de Brexit pentru un impact cât mai mic al acestei ieșiri asupra cetățenilor europeni.

VEZI ȘI:

Gabriela Zoană, revoltată: Iată că înregistrăm o premieră

Comisia Europeană denunță formarea unui cartel bancar: Opt bănci, suspectate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel