Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională iubită de români

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională iubită de români. Bulzul cu brânză de burduf, ouă si cârnați este felul d e mâncare în fața căruia orice român cedează. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru bulzul cu brânză de burduf, ouă si cârnați


Pentru mămăligă

mălai - 500 grame
apa - 1 litru
sare grunjoasa - 2 linguriţe

Pentru umplutură

brânză de burduf - 300 grame
boia iute - 1/2 linguriţa
piper - după gust
Pentru topping
ouă - 1 bucata
cârnaţi - 2 bucăţi
bacon - câteva felii

Cum se face mămăliga pentru bulzul cu brânză de burduf, ouă și cârnați

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională. Într-un tuci sau o cratiţă mai înaltă se pune apă la fiert împreună cu sarea. Când da în clocot se adauga mălaiul în ploaie şi se amesteca bine de tot cu ţelul, potrivit gatesteusor.ro.

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională. După ce se îngroaşă schimbaţi ţelul cu o lingură de lemn. Fierbem mămăliga la foc mic timp de 10 minute amestecând constant. Se răstoarnă pe un tocător şi se acoperă cu un prosop de bucătărie pentru a nu se forma crusta.

Cum se face umplutura pentru bulzul cu brânză de burduf, ouă și cârnați

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională. Brânză se sfărâma cu furculiţa şi se condimentează cu piper şi boia de ardei iute. Se amesteca bine şi se modelează în bile care se pun la frigider pentru 10 minute.

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională. e iau bucăţi de mămăligă cam cât un pumn şi se frământa uşor. Se aplatizează într-un disc, se pune în mijloc ghemotocul de brânză şi se acoperă bine cu mămăliga. Se strânge uşor şi se formează în felul acesta toate bucăţile de bulz. 

Bulz cu brânză de burduf, ouă si cârnați. Rețeta tradițională. Se încinge un grătar de aragaz şi se unge cu puţin ulei. Se pun ghemotoacele de bulz şi se lasă până se rumenesc. Trebuie să le lăsaţi cam 7-8 minute pe fiecare parte pentru că brânză de la mijloc să se topească. Într-o tigaie se rumenesc cârnaţii, baconul şi se prăjeşte oul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel