Bulgaria a recunoscut prima căsătorie între două femei

Un cuplu format din două femei şi-au oficializat relaţia. Căsătoria a fost recunoscută de un tribunal din Bulgaria.

Un tribunal din Bulgaria s-a pronunţat în favoarea unui cuplu format din două femei care şi-au oficializat relaţia în Franţa, în primul caz în care o căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost recunoscută în statul bulgar, informează Washington Post care citează Associated Press.

Kristina Palma, cetăţean australian, şi-a oficializat în 2016 relaţia cu Mariama Dialo din Franţa şi a primit iniţial aprobarea de a locui, lucra şi călători în Bulgaria şi în Uniunea Europeană (UE) pe baza faptului că s-a căsătorit cu un cetăţean din UE. Ulterior, însă, statul bulgar i-a negat aceste drepturi, argumentând că o căsătorie între persoane de acelaşi sex nu este legală în Bulgaria.

Cei doi ani de luptă în instanţă s-au încheiat miercuri când tribunalul a recunoscut drepturile pe care le are Kristina Palma ca soţie a unui cetăţean UE. Avocatul cuplului, Denitsa Lyubenova, a declarat că hotărârea tribunalului ar putea constitui un prim pas important spre legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex în Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel