Buget PENSII. Marius Budăi: Vă dau scris că așa se va întâmpla! E o PREMIERĂ în România

Marius Budăi
Marius Budăi

Guvernul Orban și-a angajat răspunderea pe Legea bugetului, lucru extrem de controversat, mai ales din cauza lipsei dezbaterilor în Parlament.

Legat de sumele alocate bugetului de pensii, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat la ce anume să se aștepte românii în 2020:

”Eu vă spun cu sinceritate că, dacă dăm la o parte surplusul de 6,3 miliarde rezultat din supraestimarea veniturilor, vă dau scris că nu ajunge acest buget decât pentru primele nouă luni ale anului. Și o să vă spun de ce. Este un buget, din păcate, și am făcut o analiză extrem de serioasă, în care se confirmă ceea ce a spun ministrul Cîțu și anume sănătatea și învățământul nu sunt domenii prioritare pentru PNL. Din păcate, vedem că scad investițiile și alocările bugetare pe termen lung, dar cresc alocările pentru domenii neproductive, armata, serviciile ș.a.md. Eu cred că este o minciună că majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019 și alocarea bugetară suficientă pentru tot anul 2020 sunt deja prinse în proiectul de buget”, a spus Marius Budăi la România Tv, sâmbătă seara.

”Deci, dacă dăm la o parte cele 6,3 miliarde estimare, din punctul meu de vedere mult prea optimistă, o să vedeți că banii nu ajung decât pentru primele luni ale anului. Sunt câteva hibe în calcul, iar cea mai importantă hibă, până la urmă, este angajarea răspunderii pe buget. Este o premieră în România, este un precedent extrem de periculos. Vedeți care este politica liberală?  Cei care sunt sărcaci și năpăstuiți...lasă-i acolo să moară de foame. Asta este diferența între politica social democrată și a lor”, a mai explicat fostul ministru al Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel