Urmărește emisiunea live


Bugetul a fost adoptat de Guvern. PSD: Ne concentrăm pe investiţii

Guvern
Guvern

Bugetul pentru anul 2019 a fost adoptat în şedinţa de vineri a Guvernului. 

PSD anunţă adoptarea bugetului de stat pentru anul 2019 de către Executiv. În acest an, ne concentrăm pe INVESTIȚII unde s-au alocat în plus peste 15 miliarde lei față de 2018, din care 6 miliarde merg direct la infrastructura de transport. Urmează EDUCAȚIA cu o creștere de 9,8 miliarde și SĂNĂTATEA care primește în plus 6 miliarde. În același timp, ne respectăm graficul promis pentru creșterea veniturilor românilor. Crește salariul minim cu 10%, iar salariul mediu NET pe economie va ajunge la 3.805 lei, cu peste 50% față de 2016.

De la 1 septembrie crește și punctul de pensie cu 15%, iar pensia minimă ajunge la 704 lei, cu 10% în plus. Bugetele comunităților locale vor crește și ele: la consiliile județene de la 250 la 450 lei/locuitor (dar max. 275 mil. pe județ), iar la primăriile de comună de la 750 la 1.000 lei/locuitor.

Precizări despre banii pe care-i primesc primăriile

Nicio primărie de municipiu nu va avea mai puțin de 12 milioane lei (cu 7 mil. în plus), niciuna de oraș nu va avea buget mai mic de 6 milioane (cu 3 mil. mai mult) și fiecare primărie de comună va avea cel puțin 2 milioane lei (în plus cu 1 mil. față de 2018). Chiar dacă vor prelua de la Guvern unele cheltuieli sociale de 6,3 mld., pentru acoperirea lor autoritățile locale vor primi o sumă de 11,4 mld. lei din TVA.

Vezi şi: Ludovic Orban: Am fost chemat la DNA

Mihai Gâdea, surpriză: Foto din Washington. Alături de cine se află


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel