Bugetarii, vizați de Guvernul PNL. Cîțu anunță ”curățenia de primăvară”: Adio vouchere, tichete de vacanță, sporuri, libere...

Florin Cîțu - Ludovic Orban
Florin Cîțu - Ludovic Orban

Florin Cîțu, liderul senatorilor PNL, scrie, pe pagina sa de Facebook, că salariile bugetarilor mai mult decât duble față de cele ale angajațiilor din mediul privat. El argumentează că, pe lângă salariile duble, bugetarii primesc sporuri, tichete de vacanță, zile libere, vouchere, pensii speciale și, în plus, nu pot fi concediați indiferent de cum își desfășoară activitatea. 

”In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile. Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati. Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. (...) O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!!” scrie Florin Cîțu, pe Facebook. 

Senatorul PNL a găsit două soluții la situația pe care a expus-o: bugetarii să plătească taxe mai mari sau bugetarii să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, sporuri, etc. 

”Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat. Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor.

Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.” scrie Florin Cîțu, pe Facebook. 

El mai precizează că acest sistem ”bolnav și falimentar” va dispărea odată cu venirea Guvernului PNL, anunțând că ”vine curățeania de primăvară”. Această curățenie ar presupune și restructurarea din temelii a mai multor instituții, precum ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS, etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel