Buget Administrația Penitenciarelor. Grindeanu, decizie importanta

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că în bugetul pe 2017 au fost prevăzute sume mai mari pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

"La discuţia cu Ministerul Justiţiei - pentru că am discutat doar de buget (...) - am prevăzut (...), tocmai pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor de la CEDO, sume mai mari pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, creşterea sumei pe alocaţia de hrană. Acestea sunt lucruri care ne vor ajuta în ceea ce vrem să facem", a declarat Sorin Grindeanu, la sediul PSD, scrie Agerpres.

Totodată, premierul a făcut referire la sentinţele date de CEDO în cazuri care vizau condiţiile din penitenciare şi pe care statul român trebuie să le achite. 

"Eu ştiu că sunt în acest moment (...) peste 800 de sentinţe ale CEDO (....) pe care statul român trebuie să le achite. De asemenea, s-a dat o decizie pre-pilot (...) urmând ca decizia pilot să vină în lunile următoare, ceea ce ar însemna, din evaluările noastre (...), cam 80 de milioane de euro pe an. E un lucru de care CEDO ne-a informat din timp, nu de când e Guvernul Grindeanu. Şi înainte (...) au existat aceste discuţii. Aceste sentinţe (...) sunt date în toţi aceşti ani", a spus Grindeanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel