Buget 2020. Ionuț Vulpescu, 4 observații cheie: E ÎMPOTRIVA dezvoltării

Ionuț Vulpescu
Ionuț Vulpescu

Ionuț Vulpescu a comentat subiectul privind adoptarea Bugetului României prin angajarea răspunderii Guvernului Orban.

„Adoptarea Bugetului României prin angajarea răspunderii guvernului condus de Ludovic Orban este, înainte de orice, un vârf al anti-parlamentarismului tot mai agresiv din politica românească. Nu cred că așa ceva poate fi acceptat, indiferent ce argumente ar folosi o tabără politică sau alta în susținerea acestei acțiuni.

A doua observație, la fel de plină de consecințe ca prima: este un Buget profund anti-social. Sunt prea multe programe sociale care pierd susținerea statului. Înghețarea pensiilor sociale este emblematică pentru demersul PNL, unul care nu are nimic liberal în el. Liberalii ar putea arunca o privire la guvernările de dreapta din jurul nostru, Slovacia, Ungaria, Cehia, Polonia, Bulgaria, chiar, care au promovat și promovează politici sociale generoase, menite să reducă inegalitățile, într-un fel inerente, acestei tranziții la capitalism. Pacea socială este esențială pentru succesul politicilor economice. Da, pacea socială are costuri, dar refuzul de a le asuma este mai costisitor decât programele în sine.

A treia observație: desființarea unor programe de susținere a diverselor sectoare economice. Văd că liberalii bat câmpii cu voioșie despre cât alocă ei investițiilor, și argumentează că desființarea subvențiilor pentru anumite sectoare eliberează bani pentru investiții. Da, doar că subvențiile alea tot investiții erau, în ultimă instanță. Și susțineau locuri de muncă! Am serioase îndoieli că va crește gradul de ocupare a forței de muncă. Mă tem că șomajul își va relua creșterea, după ani de scădere. Investițiile nu se rezumă la autostrăzi, și nici la cadouri fiscale pentru multinaționale! Practic, este un buget împotriva dezvoltării, nu în favoarea ei!

A patra observație, de fapt o întrebare: în numele cui guvernează liberalii? În orice caz, nu în numele binelui public”, a scris, luni seară, Ionuț Vulpescu pe contul său de Facebook.

Ludovic Orban a anunțat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel