Buget 2020, discuţii Orban - Barna. De unde vrea USR să se taie bani

Orban - Barna
Orban - Barna

Ludovic Orban a discutat cu Dan Barna despre proiectul Legii bugetului de stat. USR solicită tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

„USR a trimis Guvernului PNL peste 60 de amendamente la legea bugetului pentru 2020, care vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea. Prin amendamentele trimise Guvernului Orban, USR cere tăierea fondurilor pentru academiile de politruci și sinecuriști. Sumele acordate Academiei de Științe ale Securității Naționale și Academiei Oamenilor de Știință din România nu se justifică, în opinia USR. Reputația sistemului de învățământ și cercetare de stat a suferit enorm din cauza scandalurilor legate de plagiate, falși doctori sau falși profesori. Cele două academii sunt o risipă de fonduri și nu contribuie în niciun fel la îmbunătățirea sistemului de învățământ și cercetare de stat”, transmite USR, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Printre amendamentele depuse de USR se numără suplimentarea fondurilor pentru investiții în infrastructură: „Suplimentarea cu 160.000 mii lei a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii rutiere; Plata avansului pentru drumul de legătură autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69; Fonduri pentru realizarea podului de peste râul Arieș, județul Cluj; Efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru extinderea Aeroportului Iaşi; Suplimentarea fondurilor pentru autostrada București-Brașov; Fonduri pentru reabilitarea pasajului de pe DN6 peste Centura București; Fonduri pentru varianta de ocolire a Sighișoarei”, mai transmite USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel