Buget 2019, război al Opoziției. USR a luat cu asalt legea

USR a depus peste 200 de amendamente la legea bugetului pentru 2019. Printre cele mai importante amendamente USR se află suplimentarea fondurilor pentru autostrada A8, creşterea bugetului pentru medicina de familie, extinderea la nivel naţional a programului "Masă caldă în şcoli", suplimentarea bugetului pentru lupta anti-corupţie şi rezolvarea condiţiilor din penitenciare, precum şi creşterea fondurilor folosite pentru buna informare a românilor din diaspora.

Infrastructură

USR a solicitat alocarea a 15 milioane lei în plus pentru completarea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii A8 (Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş).

”În momentul de faţă, bugetul prevede doar 9,3 milioane de lei pentru tronsonul Tg. Mureş-Tg. Neamţ şi doar o sumă infimă de 0,9 milioane de lei pentru podul de la Ungheni, sume insuficiente pentru completarea studiului care ar permite avansarea proiectului. Bugetul actual pentru această etapă reprezintă o subfinanţare acută şi implicit un potenţial blocaj pentru continuarea proiectului”, susțin reprezentanții USR. 

Educaţie

USR a depus amendamente pentru extinderea la nivel naţional a programului "Masă caldă în şcoli" şi pentru finanţarea de la bugetul de stat a programului "Şcoală după şcoală". Ambele programe au dat rezultate în ceea ce priveşte reducerea abandonului şcolar şi îmbunătăţirea accesului la educaţie şi trebuie susţinute de statul român.

Sănătate

Parlamentarii USR au depus amendamente şi pentru creşterea bugetului alocat medicinei de familie, care în ultimii ani a fost grav subfinanţată. USR a propus creşterea bugetului de la 2.5 miliarde la 3.9 miliarde pentru a îmbunătăţi condiţiile precare în care medicii de familie îşi desfăşoară activitatea.

Justiţie

”USR a mai pregătit amendamente care vizează suplimentarea bugetului luptei anti-corupţie şi rezolvarea problemelor din penitenciare, astfel încât PSD-ALDE să nu mai elibereze infractorii mai devreme din cauza condiţiilor improprii. Actualul buget, întocmit de Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici, scade bugetele DNA şi DIICOT şi nu prevede niciun fel de investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare” se mai arată într-un comunicat de presă al USR. 

Diaspora

USR a depus, de asemenea, amendamente pentru creşterea calităţii serviciilor oferite românilor de diaspora, prin consultate şi centre, precum şi pentru realizarea unui studiu privind diaspora românească, cu scopul de a crea politici publice adaptate pentru nevoile românii din diaspora.

Sursele de finanţare pentru amendamentele propuse de USR provin din reducerea alocărilor pentru programul PNDL, reducerea pensiilor speciale prin derogare de la lege şi reducerea subvenţiei partidelor politice.

Vezi și: 

Iohannis mărturiseşte că simte uneori frustrare politică

Iohannis, refuz pentru Guvern. Săftoiu: Nu e o soluție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel