Buget 2019. Primarii de municipii, solicitare către Viorica Dăncilă

Guvern
Guvern

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) i-a solicitat, luni, premierului Viorica Dăncilă o întâlnire pentru a discuta despre bugetul pe 2019 şi cotele din impozitul pe venit ce vor reveni unităţilor administrativ teritoriale, invitând-o să participe marţi la reuniunea Comitetului Director al AMR. 

"Având în vedere discuţiile din spaţiul public legate de prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2019, Asociaţia Municipiilor din România a decis convocarea Comitetului Director al AMR pentru data de marţi, 29 ianuarie 2019, ora 15,00, la sediul AMR din str. Matei Basarab nr. 63, Sector 3, şedinţă la care vă adresăm invitaţia să participaţi", se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului şi semnată de preşedinte AMR Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3. 

AMR susţine că i-a solicitat în mod repetat premierului consultări pe tema finanţării administraţiei publice locale şi este prima oară în istoria Asociaţiei când solicitările de dialog sunt refuzate. 

Ce spun reprezentanţii AMR



"În semestrul II din anul 2018, dar şi în luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluţii privind finanţarea administraţiei publice locale în anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar şi promisiunilor anterioare ale Guvernului. Este pentru prima oară în istoria AMR când solicitările noastre de dialog adresate Guvernului României, pe teme care privesc în mod direct funcţionarea administraţiei publice locale, sunt refuzate, astfel încât la niciuna din cererile transmise nu s-a primit vreun răspuns, de orice natură, de la echipa guvernamentală", menţionează AMR. 

Vezi şi: ÎCCJ, decizie privind dosarele lui Tăriceanu şi Toni Greblă

Preşedinte - Guvern, blocaj. PSD, variante pentru ieşirea din criză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel