EXCLUSIV  Budăi vine cu BANII pentru dublarea alocațiilor. ”Vîlceanu să se țină de cuvânt și să-și dea DEMISIA”

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, i-a dat replica lui Dan Vîlceanu, care afirmase că alocaţiile dublate nu pot fi plătite încă de acum şi a explicat care este metoda prin care banii pot fi alocaţi chiar de mâine, pe bugetul existent. 

"În buget, sunt prinşi bani pentru plata alocaţiilor pe tot anul. Ei pot face plata din acea sumă, pentru că dublarea înseamnă că banii le ajung pe primele 6 luni, până la 30 iunie. La rectificare completează suma şi cu asta basta. Numai să vrea. Dar ei nu vor să mărească alocaţiile, pentru că mint şi manipulează. Oare nu înţelegem odată cine sunt oamenii ăştia? Ăsta nu e Guvern pentru oameni, ci pentru corporaţii. Noi le-am identificat şi sursa de finanţare. Le-am spus să nu renunţe la taxa de 2 la sută impusă companiilor din energie, să nu renunţe la taxa pe activele bancare, să nu renunţe la taxarea contractelor part-time, să nu renunţe la acciză. De aici erau 8,5 miliarde de lei, pe calculele noastre. Pentru alocaţii, efortul este de 6,7 miliarde lei!", a explicat Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Artificiul bugetar în caz de urgenţă majoră

"Şi chiar dacă, să spunem că nu le vor ajunge banii pentru ultima lună, pentru că poate se nasc copii mulţi, există o regulă bugetară care spune că se poate face transfer între subcapitole bugetare. De la Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială se plătesc mai multe prestaţii sociale, de exemplu bonus de reinserţie pentru mame care se întorc la serviciu mai devreme, alocaţii pentru copii, alocaţii monoparentale, etc. Au de unde să facă transfer pe subcapitole, asta vă spun.

Aşadar, aştept ca domnul deputat Vîlceanu să se ţină de cuvânt şi să îşi dea demisia!", a mai spus fostul ministru al Muncii. 

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat, la România TV, că îşi va da demisia dacă cineva îi explică cum pot fi plătite încă de acum alocaţiile dublate. 

"Nu poți să începi de mâine să plătești alocațiile pentru că acest lucru se poate face după rectificarea bugetară. Dacă există vreun membru PSD, parlamentar PSD, care vine să îmi explice cum să facem să plătim alocațiile de mâine, eu îmi dau demisia din Parlament", a susținut Dan Vîlceanu în direct la România TV.

VEZI ŞI Bogdan Chirieac, CONTRE cu Dan Vîlceanu. "O MIZERIE POLITICĂ"/ "Îmi dau DEMISIA"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel