Budăi, SCANDAL cu Vîlceanu, pe alocații. ”Cum poți să spui așa ceva?”

Giorgiana Croitoru / 13 ian 2020 / 21:15
Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu

Marius Budăi și Dan Vîlceanu și-au schimbat mai multe replici în direct. 

Marius Budăi și Dan Vîlceanu s-au certat în direct la România TV, pe tema surselor de finanțare pe care le-au avut pe timpul mandatelor. 

Iată dialogul dintre cei doi


Budăi: Domnul Coita spunea de soluții. Am văzut cum Guvernul Orban găsește patru soluții cum să nu mărească alocațiile, dar nu a fost în stare să găsească măcar una cum să le mărească. Dar patru soluții cum să nu le mărească le avea a doua zi.

Vîlceanu: Nu vorbiți despre alocații, că ați votat anul trecut împotriva lor, da?

Budăi: PNL la guvernare și PSD e vinovat. PSD e vinovat că se plătesc pensiile cu întârziere. Noi am venit cu soluția și am găsit finanțarea.

Vîlceanu: Nu, nu ați găsit nicio finanțare!

Budăi: Nu? Dar cum a fost, ia spuneți?

I-auziți! Uitați-vă în amendament


Vîlceanu: Nu, pentru că noi am indicat o sursă bugetară, iar dumneavoastră ați găsit o sursă bugetară din împrumuturi. Domnule prim-ministru (n.r Petre Roman), vorbim de bugetul general consolidat, domnul Budăi nu știe lucrurile acestea. Noi aveam deficitul de la bugetul de stat, excedentul de la bugetul de stat.

Budăi: I-auziți, i-auziți! Cum poți să spui așa ceva de bugetul general consolidat, când dvs. ați indicat sursa de finanțare bugetul surselor sociale. Vă spune și domnul premier că acea sursă de finanțare indicată de dumneavoastră e nelegală.

Vîlceanu: Anul trecut, impactul bugetar pe alocații era de 2 miliarde, anul acesta e de 7,5 miliarde. Nu ați spus de unde e sursa de finanțare.

Budăi: Ba este în amendament, uitați-vă.

Vîlceanu: Nu, nu e nicio sursă de finanțare!

Budăi: Eh. Dar dumneavoastră ce sursă de finanțare ați pus? Păi spuneți sursa!

Vîlceanu: Nu pot să vă spun.