EXCLUSIV  Buda (PNL) cere demiterea lui Daea, de pe plajă. Atac josnic despre producția României, date manipulate

Europarlamentarul PNL Daniel Buda cere demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, pe care-l acuză a raportat din pix producțiile de porumb. El acuză că guvernul PSD-ALDE a raport fals producțiile porumb în documentele oficiale către CE și susține că acest lucru e confirmat și de Departamentul pentru Agricultură al SUA. Buda mai scrie, în postarea de pe Facebook și-m comunicatul oficial, că raportările, ”cu multe milioane de tone peste cele reale au dus la modificări de prețuri pe bursa de cereale, generând pierderi uriașe pentru unii și buzunare umplute pentru alții. Balanța comercială a UE a fost dată și ea peste cap, importurile și exporturile la nivelul UE fiind afectate.” 

Solicitări de demisia de pe plajă

Daniel Buda, în demersul său antinațional, venit de pe plajă, din vacanță, nu doar că afectează grav imaginea României, dar și servește informații nereale, puse într-o ordine de natură să manipuleze opinia publică. 

Cronologia 

Ce avem? Un raport al USDA, din 20 februarie 2019, care estimează producția de porumb a României la 14 milioane de tone, urmat de un raport INS, din 29 martie 2019, care estimează producția de porumb la 18 milioane de tone. Prin urmare, raportul Departamentului pentru Agricultură al SUA nu vine să confirme nimic, făcând prima estimare, înainte de raportul INS din România. În al doilea rând, cele multe milioane de tone sunt patru.

Marea diferență între raportul SUA și raportul INS

Neintrând în detalii legate de acuzațiile abstracte nesusținute (generând pierderi uriașe pentru unii și buzunare umplute pentru alții), mai facem o precizare: există o mare diferență între raportul SUA și cel al INS. Departamentul pentru Agricultură al SUA estimează producția comercializată, care intră în circuitul comercial. Producția reală este estimată de INS, în care intră și autoconsumul, adică porumbul pus de om pe câteva hectare, pentru ograda proprie, pentru animale, care nu e calculat de USDA. 

Câteva publicații de propagandă și PNL, cu riscul de a afecta imaginea țării, aruncă informații manipulate în spațiul public, dar scrisoarea către Comisia Europeană, trimisă de ministrul Petre Daea, vine să clarifice că, spre deosebire de alte țări, România are și economie de autoconsum. 

Din pură întâmplare, atacul vine chiar în ziua în care Petre Daea a fost invitatul DCNews și a vorbit despre reușitele României în domeniul agriculturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel