Urmărește emisiunea live


Bucureşti, protest al transportatorilor. Restricţii de trafic

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că joi vor fi impuse restricţii de circulaţie în Bucureşti, în contextul protestului anunţat de reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutieri, joi, începând cu ora 6,30, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central-mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu. La nevoie, precizează sursa citată, se va restricţiona traficul şi pe str. Paris şi breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei. De asemenea, începând cu ora 6,30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti şi bd. Lascăr Catargiu. Ca rute alternative se recomandă: bd. Aviatorilor - bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - bd. Aerogării - şos. Bucureşti-Ploieşti; bd. Ion Mihalache - bd. Mareşal Averescu - bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - şos. Bucureşti-Ploieşti. Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv, să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Obligații pentru pietoni

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă. COTAR a anunţat că va relua protestele de stradă, joi, dacă Guvernul nu va promova ordonanţa promisă în urmă cu două săptămâni, referitoare la modificarea Legii taximetriei. La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule. 'Coloana se va forma din faţa Guvernului până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile', a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, într-un comunicat. COTAR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional, care are ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel