EXCLUSIV  București, garsoniere ieftine în ansamblurile rezidențiale. Marea întrebare despre blocurile noi

Anca Murgoci / 16 aug 2019 / 11:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În București, ansamblurile rezidențiale răsar ca ciupercile după ploaie.

Garsonierele în blocuri noi, dar în poziții proaste, departe de metrou, pot fi găsite și la 30.000 euro, chiar dacă au 50 metri pătrați. De exemplu, o garsonieră nouă în Chiajna o găsiți lejer cu până în 22.000 euro. Oamenii acceptă să cumpere haotic de dragul de a fi proprietari, de fapt, de a se îndatora pe 30 ani pentru că o mare parte din ei nici măcar nu au acești bani. Românilor le place să fie proprietari, nu le pasă că stau în niște bombe.

Lumea știe acceptă să trăiască în blocuri despre care nu știu nimic. Ne place să fim proprietari, să ne îndatorăm pe viață, deși nu avem bani, chiria ni se pare desuetă. Dar cine dă 20.000 pe o garsonieră nouă, poate să dea și 300 de euro pentru a cere opinia unui expert care să îți spună dacă merită banii sau nu.

95% dintre români sunt proprietarii caselor în care stau. Țara noastră, pe primul loc în UE la acest capitol

 

Practic, peste 95% dintre români au acte pentru casele în care stau, chiar dacă nu locuiesc în cele mai bune condiţii. De ce?! Răspunsul l-am putea afla de la psihologi. Corupția ucide, dar mai ucide și indolența.

Dar am altă întrebare. Am văzut cum se lucrează pe un șantier din București la un ansamblu rezidențial. Niciun muncitor nu avea echipament de protecție. Unii erau la bustul gol, alții cu teniși în picioare, fără mănuși speciale, fără veste etc. Întrebarea este cum poți să te muți într-un bloc care știi că a fost construit de niște muncitori care pare că nici măcar de viața lor nu au grijă? Ce te faci la un cutremur? Asta dacă-l mai prinzi că s-ar putea să ai atâtea probleme cu instalațiile sau orice altceva încât să nu știi cum să te muți mai repede de acolo. Și culmea este că dezvoltatorii nu au nicio problemă. Pun și camere de filmat ca să vadă, online, poporul cât de sigur lucrează ei. Ca anormalul să pară normal. Sau poate așa trebuie făcută treaba. Și iar închidem ochii bucurându-ne că suntem proprietari, a se citi prizonieri pe 30 ani.

Iată câteva capturi de pe un șantier dintr-un ansamblu rezidențial din București care transmite live cum lucrează muncitorii:

 

(w670)

(w670)

(w670) 

(w670)

(w670)


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27