București, unul dintre cele mai ieftine orașe din lume. Singapore, mai scump ca New York-ul

Bucureștiul rămâne unul dintre cele mai accesibile orașe din lume în ceea ce privește costul vieții.

Bucureștiul rămâne unul dintre cele mai ieftine orașe din lume, arată un studiu Economist Intelligence Unit (EIU), care a analizat costul vieții în 133 de orașe din lume. Bucureștiul se poziționează pe locul 124, la egalitate cu New Delhi (India), respectiv mai scump decât Damasc (Siria), Caracas (Venezuela), Lagos (Nigeria), Bangalore (India), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria) şi Chennai (India).

Singapore, cel mai scump oraș din lume

Singapore rămâne pentru cel de-al cincilea an consecutiv, cel mai scump oraș din lume. Principalul motiv este costul ridicat al deținerii unui automobil, pe care nu oricine și-l poate permite. Fiecare persoană care-și cumpără un automobil, pe lângă prețul de achiziție al acestuia, este obligat să plătească și o autorizație în valoare de 31.0000 de euro. Măsura are în vedere evitarea supraaglomerării traficului. 

Topul celor mai scumpe orașe din lume este completat de Paris, Zurich, Hong Kong, Oslo, Seul, Geneva, Copenhaga, Tel Aviv și Sydney.

Fluctuațiile valutare reprezintă principala cauză a modificărilor din clasament. În urmă cu 5 ani, Tokyo ocupa prima poziție în topul celor mai scumpe orașe din lume și în prezent, ocupă locul 11. Deprecierea dolarului face ca niciun oraș din Statele Unite ale Americii să fie inclus în top 10. New York ocupă locul 13, iar Los Angeles locul 14, care ocupau poziția 9, respectiv 11 anul trecut.

Conform studiului EIU, costurile cele mai ridicate în ceea ce privește produsele alimentare se regăsesc în Asia, iar cele ce țin de îngrijire personală, divertisment și locuințe, se regăsesc în Europa.

 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel