București și Brașov, incluse într-un top realizat de Forbes pentru anul 2017

Două orașe din România au fost incluse într-un top alcătuit de Forbes privind cele mai ieftine destinații turistice pentru anul 2017.

Acest clasament, în care figurează Bucureștiul și Brașovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice și accesibile, venite din partea unor experți în călătorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz și Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre călătorii, care a câștigat o sumă considerabilă vizitând circa 50 de țări, și Lee Abbamonte, cel mai tânăr american care a vizitat toate țările din lume.

Primul loc în clasament este atribuit Vietnamului de Nord, unde se află, potrivit experților Forbes, cele mai senzaționale peisaje, dar și o cultură ce merită cunoscută. Culturile de orez de pe versanții terasați, munții înalți, serpentinele și cultura minorităților naționale sunt doar câteva dintre acestea. Cazarea poate costa între 10-15 dolari pe noapte, dar poate fi găsit adăpost și în dormitoare comune, contra a 5 dolari. Un fel de mâncare costă între 0,5 — 2 dolari, iar transportul nu este mai mult de câțiva dolari între orașe, însă o variantă și mai ieftină este închirierea unei motociclete, scrie Agerpres.

Pe locul al doilea se clasează Bișkek, Kârgâzstan. Cu 93% din teritoriu constituit din munți și cu o istorie și o cultură de mii de ani, Kârgâzstanul este una dintre cele mai spectaculoase și subestimate țări din lume, se arată în topul Forbes. Capitala Bișkek este un centru incredibil pentru explorarea Asiei Centrale, cu rămășițe ale Drumului Mătăsii, precum turnul Burana, aflat în apropiere, și oportunități minunate de drumeție în peisajul montan. Cazarea în oraș costă circa 15 dolari pe noapte, iar o masă bună începe de la 2 dolari. Cazarea într-o iurtă tradițională, cu două mese incluse, costă circa 20 de dolari de persoană.

Lisabona, Portugalia, se află pe locul al treilea. Lisabona oferă o combinație de muzee, clădiri istorice, muzică eclectică, viață de noapte, piețe și cafenele, totul într-o atmosferă arhaică. Cazarea costă în jur de 30 de dolari.

Capitala României, București, ocupă locul cinci în clasament. Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureștiul prezintă o varietate interesantă de vechi și nou, scrie Forbes. Publicația recomandă turiștilor care ajung în capitala României — un oraș în dezvoltare — să viziteze numeroasele muzee, cimitire și situri istorice, neuitând să recomande și viața de noapte, dar și mâncarea bună și ieftină.

Cel de-al doilea oraș din România prezent în top 21 cele mai ieftine destinații de călătorie în 2017 recomandante de Forbes este Brașov.

În timpul iernii, România este magică, scrie Forbes care recomandă orașul Brașov, cu multiplele sale facilități vestice, la prețuri estice. Turiștii se pot caza în pensiuni cu tarife accesibile și pot face excursii în Alpii transilvăneni, dar și la Rezervația de urși de la Zărnești și la faimosul castel Bran, inspirația pentru romanul de groază 'Dracula', din 1897, al lui Bram Stoker, după cum se mai arată în articol.

Iată cum arată top 21 cele mai ieftine destinații de călătorie în 2017, potrivit Forbes:  

1. Vietnamul de Nord

2. Bișkek, Kârgâzstan

3. Lisabona, Portugalia

4. Seul, Coreea de Sud

5. București, România

6. Cape Point, Africa de Sud

7. Creta, Grecia

8. Palawan, Filipine

9. Burleigh Heads, Queensland, Australia

10. Porto, Portugalia

11. Tobago, Trinidad și Tobago

12. Trencin, Slovacia

13. Luang Prabang, Laos

14. Cairo, Egipt

15. Salar de Uyuni, Bolivia

16. Moab, Utah, Statele Unite

17. Antigua, Guatemala

18. Brașov, România

19. Hopkins, Belize

20. Copán, Honduras

21. Tbilisi, Georgia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel