Urmărește emisiunea live


București, cel mai aglomerat oraș din Europa. Câte zile pe an pierde un șofer în trafic

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

București este cel mai aglomerat oraș din Europa. Nouă zile pe an este timpul pe care îl petrec șoferii blocați în trafic în București.

Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de fabricantul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom.

Clasificarea realizată cu ajutorul datelor culese de dispozitivele GPS arată că în orele de vârf este nevoie de 50 de minute în plus pentru a parcurge aceeași distanță în condițiile unui trafic fluid.

În general bucureștenii petrec în medie 57 de minute pe zi blocați în trafic. Ținând cont de o utilizare în medie a mașinii de 229 de zile pe an, locuitorii capitalei petrec echivalentul a 9 zile pe an blocați în ambuteiaje. În orele de vârf, timpul necesar pentru parcurgerea unui anumit traseu este aproape dublu față de perioadele de circulație redusă.

La 2,1 milioane de locuitori ai Bucureștiului, deși se estimează că numărul real este de 2,6 milioane de persoane, sunt înregistrate 1,3 milioane de vehicule. O cifră care nu încetează să crească: în primele patru luni ale anului 2017, numărul mașinilor a crescut cu peste 30.000 de unități.

Studiul realizat de Tom Tom clasifică orașele în funcție de "nivelul de congestionare" a traficului, un parametru care arată de cât timp este nevoie pentru a parcurge o distanță la orele de vârf, comparativ cu perioadele de circulație redusă.

La nivel mondial, Capitala ocupă locul 5.

În București indicele este de 50 %, fiind depășit doar de Ciudad de Mexico (66 %), Bangkok (61 %), Jakarta (58 %) și de orașul chinez Chongqing (52 %). Nivelul de congestionare a traficului la Rio de Janeiro este, de exemplu, de "numai" 47 %; la Buenos Aires de 42 %; iar la Madrid de 25 %.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel