Brutarii din Sri Lanka, mutați a treia oară în altă localitate, de frica oamenilor din Ditrău. Patroana: Spun că ei nu trebuie să se atingă de pâinea lor

Patroana brutăriei din Ditrău îi mută pentru a treia oară pe cei doi angajați din Sri Lanka într-o altă localitate pentru a-i proteja de furia oamenilor care îi vor plecați.

Noi ne chinuim de 4 luni să-i aducem, nu ne-am gândit pentru că dacă legea nu ne obligă, eu nu trebuie să cer acord nici Primăriei, nici locuitorilor. Nu sunt primii muncitori străini din Sri Lanka în România. Nu ne-am gândit și nici nu ne-am așteptat la această revoltă. Preotul, nu știu la ce s-a gândit. Este ireal, este un non-sens ceea ce zice preotul, că cândva niște oameni cu naționalitate romă le-au ars casele și acum ca să nu se întâmple din nou a devenit conducătorul localnicilor care protestează împotriva celor 2 angajați.

"Spun că ei nu trebuie să se atingă de pâinea lor"

Ei vor ca aceștia să plece de la firma noastră. Spun că noi facem pâine și că ei nu trebuie să se atingă de pâinea lor. Oricum nu mai cumpără nimeni pâinea noastră din Ditrău și nici din satele vecine, deci nu știu ce mai vor în viitor. Noi și până acum am livrat și în alte județe, Mureș, Harghita, Suceava, continuăm livrarea în județele și în orașele care ne acceptă și nu fac o legătură între migranți și oameni veniți legal pentru a munci în România", a declarat Köllő Katalin, directoarea firmei care deţine fabrica din Ditrău, pentru b1.ro.

"Nu le-am spus adevărul"

"Mâine o să îi mutăm în Gheorgheni, sperăm că acolo o să fie un pic mai liniștit pentru ei, totuși e un oraș, pot să iasă când au timp liber pot să iasă pe stradă. Aici în Ditrău nu putem să garantăm siguranța lor. Ei nu știu ce se întâmplă exact, nu le-am spus adevărul. Ei cred că sunt o senzație, că sunt primii în județul Harghita care vin din străinătate și că toată lumea e curioasă de ei, pentru că noi am zis că ei sunt niște muncitori foarte corecți, pricepuți.

Chiar este așa, sunt niște brutari foarte pricepuți și cu experiență și de aia toată lumea e curioasă să-i vadă și să vorbească cu ei. Noi îi ducem cu mașina, nu îi lăsăm singuri. Avem încă un brutar din Ungaria, ei stau cu el și sperăm să nu se întâmple nimic. Ei vorbesc foarte bine engleză, au vorbit cu ambasada, care ne ajută să fie și ei în siguranță" a mai spus patroana brutăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel