Brokerajul în asigurări, o meserie bănoasă pentru români. Călin Rangu: Se poate câştiga foarte bine

Mihai Ciobanu / 05 aug 2019 / 16:36
Contract
Descriere foto: Contract

Călin Rangu, preşedintele ASF, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre brokerajul în asigurări şi despre beneficiile pe care le aduce această activitate celor care decid să se ocupe de vânzarea de asigurări. 

Călin Rangu a explicat că persoanele care vor să se presteze această activitate trebuie să se certifice la ISF (Institutul de Studii Financiare).  Totodată, Călin Rangu a explicat faptul că vorbim despre o activitate care poate aduce bani frumoşi, având în vedere că brokerii primesc un comision mediu de 15% din asigurările pe care le încheie.

"Dacă nu a lucrat niciodată în piaţă înseamnă intrarea într-o meserie nouă: de broker, de asistent, de agent de asigurare, activitate care aduce beneficiile vânzării asigurărilor. Comisionul mediu este, în prezent, de 15%. În momentul în care tu vinzi un RCA de 700 de lei, tu, ca broker, păstrezi 15% - 100 de lei. Dacă vinzi o asigurare mai mare, cei 15% pot să devină bani foarte buni. Se pot câştiga bani. Sunt aproape 40.000 de brokeri în prezent, în piaţă, care se certifică o dată când intră în piaţă şi după aceea, sunt obligaţi la 15 ore de formare continuă în fiecare an", a explicat Călin Rangu. 

VIDEO: