Brigitte Bardot, scrisoare deschisă către Emmanuel Macron. Vrea un miracol

Macron
Macron

Brigitte Bardot îi cere președintelui francez Emmanuel Macroc, un miracol de Crăciun pentru cauza animalelor, într-o scrisoare deschisă publicată miercuri, în care fosta actriţă a vorbit despre necesitatea impunerii unor măsuri speciale.

"Protecţia animalelor în Franţa este sortită unui abandon total, unei nepăsări generale din partea guvernului", a declarat în acel text fosta actriţă franceză în vârstă de 84 de ani, o susţinătoare înfocată a cauzei animalelor.

"Crăciunul este un mic miracol pentru unii dintre noi, iar eu cred în miracole!", a continuat ea.

"Deşi este dificil, uneori chiar imposibil, să îmbunătăţim condiţia umană, ar fi uşor cu puţină atenţie, compasiune şi voinţă şi îmbunătăţim condiţia animalelor, ale căror suferinţe mute reprezintă o ruşine pentru Franţa", a mai spus Brigitte Bardot.

Ea consideră că supravegherea video este "indispensabilă" în abatoare, "spaţii ale groazei, în care 3 milioane de animale sunt sacrificate în fiecare zi în Franţa, în condiţii barbare, nefericite şi înspăimântătoare".

Vezi și: Emmanuel Macron și suta de euro. Chirieac, prima reacție

De altfel, ea l-a acuzat pe Emmanuel Macron că "a jurat supunere în faţa vânătorilor". "Faceţi din Franţa un centru de distracţii pentru exterminarea animalelor", a adăugat legendara artistă franceză.

Ea a reamintit faptul că 76 de asociaţii care militează pentru protejarea animalelor, inclusiv fundaţia ei, Fondation Bardot, au publicat de curând un apel public împotriva "abuzurilor vânătorii".

"Aveţi datoria de a îl lua în considerare", a pledat Brigitte Bardot, considerând "nedemn pentru un preşedinte să frecventeze, în căutarea unor voturi, indivizi animaţi de o astfel de vulgaritate, de o astfel de cruzime".

În ultimele luni, fosta actriţă s-a adresat de mai multe ori preşedintelui Franţei pe această temă.

Emmanuel Macron a primit-o pe Brigitte Bardot într-o audiere oficială la sfârşitul lunii iulie, iar cu acea ocazie fosta actriţă l-a lăudat pe preşedintele francez pentru "atitudinea" lui şi "buna lui dispoziţie". Dar, în august, după arbitraje ce au vizat reforma legii vânătorii din Franţa, artista s-a declarat "furioasă" şi l-a acuzat public pe Emmanuel Macron că "s-a pus în genunchi" în faţa vânătorilor.

Vânătorii au obţinut din partea preşedintelui Macron, care şi-a exprimat de mai multe ori sprijinul în favoarea practicării vânătorii, o scădere a tarifului pentru obţinerea permisului naţional de vânătoare de la 400 de euro la 200 de euro pe an, o revendicare pe care o solicitau de mulţi ani.

Vezi și: Emmanuel Macron: Următoarele luni vor fi decisive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel