Brexitul aduce o schimbare și pentru o parte din șoferii români

În cazul în care Marea Britanie nu oferă un parcurs de tranzit după Brexit, mașinile cu volan pe dreaptea nu vor mai putea circula în România decât după ce sunt reomologate.

Mașinile cu volan pe dreapta, aduse din Marea Britanie, care sunt, încă, mai ieftine decât cele clasice cu volan pe stânga sunt considerate de autorități un pericol în trafic. Principalul motiv pentru care nu sunt recomandate mașinile cu volan pe dreapta îl reprezintă pericolul la depășiri. Și asta pentru că șoferul nu se poate asigura temeinic înaine de a efectua depășirea. Un alt factor sunt luminile mașinii care sunt reglate altfel decât la cele cu volan pe stânga și astfel șoferul care vine din contrasens este orbit.

Nu problemele privind siguranța pe drumurile publice sunt cele care vor duce la interdicția mașinilor cu volan pe dreapta ci Brexitul. Conform legilor europene, la care se supune și România și Marea Britanie permitea libera circulație. Dacă autoritățile de la Londra nu vor prelungi perioada de tranziție, asfel de autoturisme nu vor mai putea circula pe șoselele de la noi decât după reomologare la Registrul Auto Român. Aceasta presupune modificarea mașinii și mutarea volanului de pe dreapta pe stânga, a pedalierului și a instalației electrice. Această operațiune nu este foarte ieftină ridicându-se la aproximativ 1.500-2.500 de euro. Costurile vor fi suportate de proprietar, transmite Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel