BREXIT. Theresa May regretă evitarea dezbaterilor

Theresa-May-discurs-vot-brexit
Theresa-May-discurs-vot-brexit

Premier britanic demisionar Theresa May a declarat că are regrete privind lipsa de dezbateri pe tema Brexitului înainte de alegerile anticipate din 2017. 

Theresa May a demisionat din fruntea conservatorilor luna trecută, după ce şi-a recunoscut înfrângerea într-o bătălie de doi ani pentru a convinge parlamentul să aprobe acordul pe care l-a convenit cu Bruxellesul pentru părăsirea UE.

"Am făcut tot ce am putut pentru o reuşită. Eram dispusă să discut cu (liderul opoziţiei) Jeremy Corbyn, dispusă să-mi sacrific funcţia de premier, să renunţ la slujba mea!", a declarat May pentru tabloidul The Daily Mail, în ceea ce pare a fi unul dintre ultimele sale interviuri ca prim-ministru.

"Am presupus în mod greşit că partea dură a negocierilor era cu UE, că parlamentul va accepta votul poporului britanic (în referendumul din 2016) şi vrea să rezolve acest lucru; că oamenii care şi-au petrecut întreaga viaţă făcând campanie pentru Brexit vor vota pentru a ne scoate din Uniune. Dar nu au făcut-o", a declarat ea pentru ziar.

Theresa May este de acord că ar fi trebuit să facă mai mult pentru a pune capăt 'polarizării între limbajul unui Brexit soft şi cel al unui Brexit dur' care i-a divizat pe conservatori şi laburişti, precum şi pe votanţii britanici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel