Brexit. Theresa May caută sprijinul opoziției pentru respectarea referendumului

Azi, liderul Partidului Laburist Jeremy Corby și premierul Theresa May se vor întâlni pentru a discuta o cale de mijloc pentru aprobarea referendumului privind Brexit.

Prim-ministrul britanic Theresa May şi liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, vor avea miercuri o întâlnire oficială în cadrul căreia vor discuta despre modalităţi de gestionare a impasului în care se află Brexit, a anunţat Robin Walker, adjunct al ministrului pentru Brexit, conform Sky News.

„Trebuie să înţelegem dacă există o cale prin care cei doi să onoreze promisiunile făcute", a transmis Walker.

Prim-ministrul britanic Theresa May nu va stabili precondiţii în cadrul discuţiilor cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a transmis Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, într-un interviu pentru BBC Radio.

Nu stabilim precondiţii, dar nu ducem nici un cec în alb. Dorim să ne aşezăm, în interes naţional, pentru a pune capăt incertitudinii şi pentru a respeca rezultatele referendumului", a declarat Barclay.

De asemenea, şi Jeremy Corbyn doreşte să menţină discuţia deschisă şi să nu impună „linii roşii”, a anunţat Rebecca Long-Bailey, purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

„Trebuie să găsim o cale de mijloc şi trebuie să o găsim rapid, de aceea Jeremy Corbyn a transmis foarte clar că nu va stabili limite în discuţie şi că va păstra o minte deschisă”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Prelungirea termenului

"Nu are niciun sens ca Marea Britanie să încerce să obţină o altă amânare pe termen scurt pentru ieşirea din Uniunea Europeană", a declarat miercuri Norbert Roettgen, parlamentar german de rang înalt şi membru al formaţiunii politice a cancelarului Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care premierul britanic Theresa May a informat că va încerca să obţină o nouă amânare a procesului Brexit.

"În contextul situaţiei actuale şi a impasului instituţional, nu există niciun sens în cererea unei noi amânări pe termen scurt a procesului privind Brexit", a declarat Roettgen.

Vezi și: Este sigur. Theresa May va demisiona. Cine i-ar putea lua locul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel