Brexit: Liderul laburist britanic Jeremy Corbyn afirmă că el trebuie să conducă un eventual guvern interimar

Liderul opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn a subliniat miercuri că el trebuie să conducă orice guvern interimar care să îndepărteze Regatul Unit de un Brexit fără acord în cazul în care premierul Boris Johnson este nevoit să renunţe la funcţie, transmite dpa.

Guvernul conservator condus de Johnson încă poartă discuţii cu Uniunea Europeană despre un eventual acord de retragere, dar premierul britanic a insistat că ţara sa trebuie să părăsească blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Este de aşteptat ca Jeremy Corbyn şi alţi lideri ai opoziţiei să prezinte o moţiune de cenzură contra guvernului Johnson în cursul acestei luni. Aceştia s-au întâlnit de mai multe ori începând din august, dar nu au căzut de acord cine ar trebui să conducă guvernul interimar care să asigure o amânare a Brexitului, în aşteptarea alegerilor sau a unui al doilea referendum asupra Brexitului dacă premierul Boris Johnson va demisiona.

Un guvern cu atribuţii reduse va fi unul condus pe baza faptului că guvernul a căzut şi liderul opoziţiei este (de obicei) invitat să formeze o administraţie, a declarat Corbyn în faţa presei în oraşul Southampton, din sudul Angliei.

Susţinut de alte formaţiuni de opoziţie şi de conservatorii pro-UE, Partidul Laburist a reuşit să treacă legislaţia menită să se evite un Brexit fără acord la 31 octombrie.

De partea sa, lidera Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, a sugerat că nu va putea susţine interimatul lui Corbyn la conducerea executivului de la Londra, poziţie total opusă celei a Partidului Naţional Scoţian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel