BREXIT la suprapreț pentru România. Europarlamentar PSD, poziție vehementă

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu avertizează că, în contextul Brexit, nu se pregătește doar o Europă cu mai multe viteze, dar și un Brexit la suprapreț pentru țările din Est. 

El a lansat luni un apel către Comisia Europeană. Europarlamentarul PSD a subliniat că ”România și statele din Estul Europei nu trebuie forţate să plătească factura Brexitului!”. 

”Am primit cu îngrijorare mesajul recent al vicepreședintelui Comisiei Europene – dl Oettinger – care vorbeşte de nevoia de a face economii consistente în viitorul buget multianual ca urmare a Brexitului. Acest lucru sugerează explicit că se dorește reducerea bugetului dedicat politicii de coeziune, în plus faţă de creşterea contribuţiilor pentru statele membre. Ceea ce înţelegem este că statele din Est, precum România, ar urma să fie dublu taxate în urma ieşirii Marii Britanii. Se pregăteşte, deci, nu doar o Europă cu mai multe viteze, ci şi un Brexit la suprapreţ pentru cei din Est”, a arătat Victor Negrescu într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European.

[citeste si]

Europarlamentarul PSD a subliniat că ”Aceste tăieri ar fi echivalente cu sacrificarea intereselor noilor state membre, care au decalajele de dezvoltare cele mai acute! Comisia Europeană trebuie să facă tot posibilul să evite un astfel de tratament nedrept aplicat statelor ca România, pentru că rezultatul ar fi scindarea de facto a Uniunii Europene!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel