BREXIT. Jamie Oliver, lovitură în plin în Marea Britanie

Jamie Oliver a anunţat închiderea mai multor restaurante din lanţul său Jamie's Italian în Marea Britanie, din cauza preţurilor ingredientelor utilizate la meniurile sale italiene, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, șase restaurante ar fi vizate  de această măsură, printre care cel din Aberdeen, în Scoţia, şi cel din Ludgate Hill, în apropierea catedralei St. Paul din Londra.

"Fiecare proprietar de restaurant o ştie, piaţa este dificilă şi după Brexit presiunile şi incertitudinile au făcut-o să fie şi mai dificilă", a explicat directorul Jamie's Italian, Simon Blagden, într-un comunicat.

Decizia va afecta circa 120 de salariaţi, respectiv mai puţin de 5% din întregul personal al lanţului, a afirmat Blagden, care a promis să le ofere acestora alte slujbe în cadrul grupului.

[citeste si]

Potrivit acestuia, cauzele închiderii celor şase magazine sunt creşterea atât a preţurilor ingredientelor, cât şi a costului de formare a salariaţilor, coroborate cu o scădere a numărului de clienţi.

După decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană la referendumul de la 23 iunie 2016, moneda britanică a scăzut net faţă de euro, ceea ce a dus la o creştere a preţurilor produselor de import.

În prezent, Jamie Oliver deţine 42 de restaurante Jamie's Italian în Marea Britanie şi alte 36 îi poartă numele peste hotare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel