Urmărește emisiunea live


Brexit. Guvernul britanic doreşte să finalizeze discuţiile cu opoziţia săptămâna viitoare (presă)

Theresa-May-discurs-vot-brexit
Theresa-May-discurs-vot-brexit

Discuţiile dintre guvernul britanic şi opoziţia laburistă pentru a ieşi din impasul cu privire la Brexit se apropie de etapa concluziilor, a anunţat marţi un purtător de cuvânt oficial, presa sugerând că acestea s-ar putea încheia la mijlocul săptămânii viitoare, transmite AFP.

Ultimele discuţii dintre reprezentanţii guvernului condus de premierul Theresa May şi membrii Partidului Laburist, principala formaţiune din opoziţie, s-au desfăşurat luni. Aceste negocieri urmăresc să găsească o rezolvare în dosarul ieşirii din UE, a cărei dată, fixată iniţial pentru 29 martie, a fost amânată de două ori, pentru 12 aprilie, apoi pentru 31 octombrie, în lipsa unei majorităţi în parlament care să aprobe acordul de retragere.

'Ieri (luni) seară, au avut loc discuţii serioase şi constructive şi ne pregătim să purtăm noi discuţii în următoarele zile', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. 'Următoarele discuţii vor fi programate pentru a ne îndrepta spre o concluzie în acest dosar', a adăugat el. 'Guvernul este pe deplin conştient despre necesitatea de a face progrese', a subliniat purtătorul de cuvânt.

Zvonuri privind luarea unei decizii săptămâna viitoare

În această săptămână nu este aşteptat niciun anunţ, din cauza alegerilor locale care sunt programate joi în Regatul Unit. Presa britanică s-a făcut însă marţi ecoul zvonurilor despre dorinţa guvernului de a decide la mijlocul săptămânii viitoare dacă se poate obţine un acord ori discuţiile trebuie abandonate. Theresa May a anunţat deja că, în absenţa unui compromis cu opoziţia, va supune votului deputaţilor diferite opţiuni. Parlamentul de la Londra a respins deja de trei ori acordul încheiat în noiembrie de guvernul May cu Bruxelles cu privire la Brexit, precum şi toate scenariile alternative propuse de deputaţi.

Vezi și Ce înseamnă amânarea BREXIT. Cele mai mari amenințări, lecție pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel