Brexit. Franța susține că o nouă amânare nu este în interesul nimănui

Brexit
Brexit

Franţa reafirmă că o amânare suplimentară a Brexitului nu este în interesul nimănui.


Franţa a reafirmat luni că o prelungire suplimentară a Brexitului nu este în interesul nimănui, în timp ce Germania s-a declarat dispusă să accepte o scurtă amânare tehnică a datei ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie Agerpres după o relatare AFP.

Îi revine totuşi parlamentului britanic să spună ce crede, nu Uniunii Europene, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a guvernului francez, Sibeth Ndiaye.

Potrivit acesteia, britanicii trebuie să ofere un răspuns clar referitor la o alternativă extrem de simplă: sunt ei pentru acest acord sau sunt împotrivă?.

Plecând de la asta, va fi nevoie de un răspuns clar la o întrebare care, recunosc, nu este chiar simplă, dar care a făcut obiectul a peste doi ani de negocieri, iar noi vom putea decide apoi care va fi atitudinea noastră, a explicat Ndiaye.

Brelinul, deschis în fața unei noi amânări

La rândul său, Berlinul s-a arătat deschis faţă de o scurtă amânare tehnică a datei Brexitului, pentru a se oferi timp pentru aprobarea acordului cu UE de parlamentul Regatului Unit.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar. Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.

Presa britanică a relatat că Oliver Letwin a propus acest amendament ca un fel de plasă de siguranţă pentru situaţia în care dezbaterea parlamentară privind legea Brexitului nu se încheie până pe 31 octombrie, ca să se evite astfel o situaţie care ar fi echivalentă cu un Brexit fără acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel