Brexit fără acord. Guvernul Britanic, noi recomandări

Brexit
Brexit

Guvernul britanic a lansat o serie de recomandări în cazul în care Brexit-un ar putea să aibă loc fără niciun acord.

Guvernul britanic a publicat o a treia serie de recomandări către companii şi persoane fizice despre cum să se pregătească pentru orice problemă care ar putea urma unui Brexit ce ar surveni fără niciun acord cu Uniunea Europeană, relatează luni Reuters.

Astfel, companiile aeriene britanice şi cele ale Uniunii Europene îşi vor pierde în mod automat dreptul de zbor reciproc pe teritoriile lor în cazul în care Marea Britanie părăseşte UE fără un acord.

În schimb, Marea Britanie ar urma să respecte normele tehnice şi standardele UE privind siguranţa aviaţiei. Totodată, funcţiile asigurate în prezent de Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei vor fi preluate de către autoritatea de reglementare a aviaţiei din Marea Britanie, Agenţia pentru Aviaţie Civilă.

Probleme cu exportul de apă

De asemenea, transportatorii rutieri britanici riscă să nu mai poată să se bazeze pe recunoaşterea automată de către UE a licenţelor comunitare eliberate în Regatul Unit şi ar putea să nu mai aibă acces la pieţele UE. Nu este clar când ar putea intra în vigoare acorduri bilaterale şi dacă ar urma să fie impuse noi cerinţe la graniţele UE.

În domeniul alimentelor, producătorii de apă minerală s-ar putea confrunta cu situaţia în care exporturile lor să nu mai fie recunoscute în UE. Etichetarea de conformitate cu "EU" ar putea să nu mai fie valabilă pentru produse alimentare sau ingrediente provenite din Marea Britanie.

Recomandările vizează şi animalele de companie. Acestea ar putea fi transportate în ţările UE, dar proprietarii lor s-ar putea confrunta cu cerinţe suplimentare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel