BREXIT, decizie de ultim moment. Vâlcu: Conducerea UE s-a pripit

Brexit
Brexit

Val Valcu a atras atenția, vineri, la Antena 3, asupra unei situații cât se poate de complicate în contextul ultimei decizii a Parlamentului Marii Britanii cu privire la Brexit. 

Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters, AFP şi dpa.

Val Vâlcu a declarat, vineri, la emisiunea 100 de Minute, moderată de Alessandra Stoicescu, de la Antena 3, că atenția noastră ar trebui să nu se îndrepte asupra Marii Britanii, ci mai degrabă asupra Uniunii Europene. 

Citește și: Brexit. Parlamentul britanic a respins acordul. Marea Britanie ar trebui să se pregătească de europarlamentare

"Grija de Marea Britanie nu ar trebui să ne apese atât de mult, cât grija de Uniunea Europeană. Actuala conducere executivă a Uniunii Europene cred că s-a pripit pentru că s-au repezit imediat după referendum să pună la colț Anglia, să își încordeze mușchii. Așa cum au făcut și cu Trump când își dădeau pe Twitter doamna Merkel și domnul Tusk mesaje de genul "sper să fie fată", adică transmiteau că țin cu Hillary Clinton. Poate cu România merge să pui pe Twitter, sau să îl pui pe Juncker să îl ciupească pe unul de obraz, dar la nivelul ăsta ne jucăm cu focul. După opinia mea ar fi trebuit amânate toate astea cu noua Comisie Europeană. Știți cum este cu operația aceea, că îmi tai un picior ca să fiu cu 20 de kilograme mai slab și să alerg mai repede, cam asta vrea Uniunea Europeană", a declarat jurnalistul. 

Citește și:Brexit. Consiliul European, convocat de urgență. Anunțul lui Tusk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel