BREXIT. David Cameron, declarație surprinzătoare

Premierul britanic, David Cameron, îndeamnă  britanicii să voteze rămânerea în Uniunea Europeană
Premierul britanic, David Cameron, îndeamnă britanicii să voteze rămânerea în Uniunea Europeană

David Cameron, cel pe care mulți îl consideră a fi răspunzător pentru Brexit, a vorbit despre ieșirea Marii Britanii din UE.

Fostul premier britanic David Cameron, cel care a convocat referendumul ce a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar în campania căruia a militat pentru rămânerea în blocul comunitar, estimează acum că Brexitul nu mai este 'un dezastru' şi că 'situaţia este mai puţin rea' decât se credea în momentele acelui referendum, transmite AFP.

'Aşa cum nu încetez să spun, (Brexitul) este o greşeală, dar nu şi un dezastru. Situaţia este mai puţin rea decât credeam', a spus Cameron în timpul forumului de la Davos, răspunzându-i magnatului indian din sectorul metalurgic, Lakshmi Mittal, după ce acesta l-a atenţionat că toată lumea vorbeşte despre Brexit.

'Dar va fi totuşi dificil', a completat fostul premier conservator în scurtul schimb de replici difuzat de postul Channel 5 News.

În campania electorală premergătoare referendumului din iunie 2016 el a făcut tot posibilul să-şi convingă compatrioţii că ieşirea din UE va avea efecte grave asupra economiei Marii Britanii, astfel că susţinătorii Brexitului i-au descris campania prin expresia 'Proiectul Teamă' ('Project Fear'). După ce tabăra anti-Brexit a pierdut la referendum, Cameron a demisionat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel