BREXIT, soarta ROMÂNILOR. Ministrul Ciamba: Au zis clar!

Brexit
Brexit

BREXIT. George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a explicat ce se va întâmpla după Brexit cu românii din Marea Britanie, dar și cu cei care vor să plece. 

BREXIT.  "La momentul acesta există o anumită înțelegere, inclusiv asigurări pe care le-am primit formal din partea britanică chiar în cazul unui hard Brexit sau chiar în cazul unui Brexit fără nicio fomă jurdică negociată, ceea ce este cel mai rău scenariu posibil, dar care a devenit mai probabil acum decât era acum trei luni. Am primit asigurări foarte clare că din punctul lor de vedere vor folosi exact formula care era în acordul juridic de retragere din Uniunea Europeană vizavi de cetățenii care se află pe teritoriul lor la data de 29 martie 2019. (...) Partea britanică a zis că asta nu înseamnă că a doua zi românii vor trebui să plece din Marea Britanie. Ei au zis clar că nu vor aplica niciun fel de măsură vizavi de cei care sunt deja acolo. Deci discuția este despre ce se va întâmpla cu cei care vor veni, dacă avea o perioadă tranzitorie de doi ani asta îi acoperea și pe cei care veneau. 

BREXIT.  Diferența va fi că dacă în acest acord de retragere ordonată, pe care nu l-ar dori nimeni, dar care reprezintă la momentul ăsta formula juridică de a reglementa situația de după 29 martie, avem niște asigurări legate de anumite instituții terțe cum era Curtea vizavi de drepturile cetățenilor. Atunci nu o să le mai ai, o să le ai doar pe cele care decurg din autorițile judiciare britanice", a declarat George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Eruopene la emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel