Brexit. Boris Johnson: Reprezintă o 'enormă oportunitate economică'

Brexitul reprezinto o ”enormă oportunitate economică”, este de părere noul premier britanic, Boris Johnson. 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că Brexitul reprezintă o "enormă oportunitate economică", deşi a fost tratat de predecesoarea sa Theresa May ca un "eveniment climatic ostil", relatează France Presse.

"Ieşirea din Uniunea Europeană este o enormă oportunitate economică de a face lucrurile care nu ni s-au permis niciodată să le facem de zeci de ani", a spus noul prim-ministru.

Într-un discurs rostit la Manchester (nord-vest), unde a venit să promită noi investiţii în regiunile care au votat pentru Brexit la referendumul din 2016, Boris Johnson a asigurat că va intensifica negocierile asupra acordurilor comerciale post-Brexit şi va crea porturi libere pentru stimularea economiei.

"Când oamenii au votat să părăsească Uniunea Europeană, au votat nu numai împotriva Bruxellesului, ci şi împotriva Londrei", a notat el.

Promisiunea lui Boris Johnson 

Boris Johnson, care a prezentat în acest discurs priorităţile sale pentru ţară, a promis că va acorda mai multe puteri comunităţilor locale şi va consolida infrastructura de telecomunicaţii şi transport.

"Recăpătarea controlului nu înseamnă doar că Westminster (sediul parlamentului britanic n.r.) îşi va recâştiga suveranitatea asupra UE, dar înseamnă şi că satele, oraşele şi comitatele noastre vor deveni mai autonome", a adăugat el.

Întrebat despre negocierile legate de Brexit, Boris Johnson a declarat că este gata să se angajeze cu partenerii din UE, dar numai dacă "backstop"-ul - o clauză de salvgardare menită să evite reapariţia unei graniţe fizice între Irlanda, membru al UE, şi Irlanda de Nord, britanică - este eliminat din acordul de "divorţ" încheiat de Theresa May.

"Nu o putem face atât timp cât acest +backstop+ antidemocratic, care încearcă să ne împartă ţara, să divizeze Regatul Unit, rămâne în vigoare. Trebuie să îl eliminăm şi apoi putem merge mai departe", a insistat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel