BREXIT. Angela Merkel consideră posibil un acord cu Boris Johnson în următoarele 30 de zile

Angela Merkel
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel şi-a reiterat miercuri apelul pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană printr-un acord negociat, în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic Boris Johnson, care a efectuat o vizită la Berlin, potrivit dpa.

Atât Merkel, cât şi Johnson că vor să se ajungă la un acord înainte ca Marea Britanie să părăsească UE la 31 octombrie. Totuşi, Angela Merkel a spus că pregătiri au fost făcute şi pentru cazul unui scenariu fără acord. Cancelarul german a afirmat că ea se concentrează în prezent ca să se asigure ca Marea Britanie să părăsească UE în aşa fel încât cele două părţi să poată avea în continuare o relaţie strânsă şi amiabilă în viitor.

Un acord negociat pentru Brexit?!

Angela Merkel consideră că este posibil să se ajungă în următoarele '30 de zile' la un acord negociat pentru o ieşire a Marii Britanii din UE, ocolind blocajul generat de mecanismul 'plasei de siguranţă', potrivit AFP. Acest mecanism controversat a fost considerat până în prezent drept o poliţă de asigurare până când Regatul Unit şi cele 27 de ţări din UE vor găsi o soluţie pentru a stabili relaţiile lor viitoare şi aceasta în termen de doi ani. 'Dar se poate ajunge la aceasta în următoarele 30 de zile, de ce nu?' şi atunci plasa de siguranţă ar fi inutilă, a spus Merkel, invitând 'să se facă eforturi pentru a se ajunge la aceasta'.

Ce a declarat Boris Johnson la întâlnirea cu Angela Merkel

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a reafirmat că vrea să ajungă la un acord de ieşire din UE, dar clauza privind 'plasa de siguranţă' ('backstop') între cele două Irlande trebuie suprimată, potrivit Reuters. 'Avem destul din ce să facem un acord', a declarat şeful eurosceptic al guvernului britanic în cursul aceleiaşi conferinţe de presă. 'Vreau să fie absolut clar pentru toţi prietenii noştri germani şi pentru guvernul german că noi toţi, în Regatul Unit, vrem să ajungem la un acord', a afirmat Boris Johnson. 'Dar avem nevoie într-adevăr să suprimăm acest backstop', a declarat Johnson. 'Şi dacă putem să o facem, sunt absolut sigur că vom putea să mergem înainte împreună', a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel