Brexit. Tusk: Una din cele mai spectaculoase greșeli din istoria UE

Donald Tusk
Donald Tusk

Procedura Brexit a fost "una dintre cele mai spectaculoase greșeli" din istoria UE, urmând unei campanii marcate de "o disponibilitate fără precedent de a minți", a declarat Donald Tusk, fost președinte al Consiliului European, într-un interviu pentru The Guardian.

Tusk a declarat, în primul său interviu după plecarea din fruntea Consiliului European, că procedura Brexit a fost "cea mai dureroasă și tristă experiență" a mandatului său de cinci ani, o perioadă zbuciumată, marcată de criza datoriilor din Grecia, disensiuni aprige privind migrației și alegerea lui Donald Trump.

De asemenea, Tusk l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron, care a atacat verbal NATO și s-a opus deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania. "Dacă dorim să-l tratăm pe Macron ca viitorul lider al întregii Europe, din punct de vedere politic, avem nevoie de un politician care se simte mai responsabil pentru UE, în ansamblul ei, și nu doar pentru Franța", a spus Tusk citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel