Brexit. Trei miniştri britanici cer amânarea ieşirii din UE

Brexit
Brexit

Trei miniştri britanici au pledat sâmbătă pentru o amânare a concretizării Brexit, programată pe 29 martie, în cazul neadoptării la timp a Acordului de retragere de către Parlamentul de la Londra.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri Greg Clark, cel care deţine portofoliul Muncii, Amber Rudd şi ministrul Justiţiei David Gauke se opun în mod deschis scenariului unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără acord, opţiune pe care premierul Theresa May refuză să o excludă, informează sâmbătă AFP şi EFE. "Sperăm că Parlamentul va recunoaşte necesitatea de a părăsi UE cu acord pe 29 martie", afirmă aceştia într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail. 

"Dacă nu se înregistrează progrese săptămâna viitoare, opinia care se conturează în Parlament este clară: ar fi mai bine (...) să amânăm data de plecare decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat pe 29 martie", consideră cei trei membri ai facţiunii considerate pro-europene din Cabinetul britanic. 


Potrivit acestora, lipsa unui acord ar putea "afecta" serios economia ţării 



AFP aminteşte că orice cerere de amânare trebuie aprobată de celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene. După respingerea masivă a acordului de către parlamentarii britanici în ianuarie, premierul Theresa May încearcă să renegocieze cu Bruxelles o nouă versiune a tratatului, fără succes însă până în prezent. May doreşte "modificări obligatorii" ale "plasei de siguranţă", clauza de backstop privind frontiera nord-irlandeză, ale cărei prevederi au stârnit nemulţumiri în Marea Britanie şi care este menită să menţină deschisă graniţa cu Irlanda după Brexit. 

Vezi şi: JPSG Europol, 24-25 februarie. Liderii europeni, reuniți la București

Liga 2, etapa 22. Rezultate şi clasament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel