BREXIT. Jean-Claude Juncker, răspuns la scrisoarea lui Boris Johnson privind frontiera irlandeză

Jean-Claude Juncker FOTO Agerpres
Jean-Claude Juncker FOTO Agerpres

Propunerea prezentată miercuri de prim-ministrul britanic Boris Johnson pentru a permite o ieşire negociată a Marii Britanii din Uniunea Europeană 'comportă încă unele puncte problematice', a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după o discuţie prin telefon cu şeful guvernului de la Londra, transmite AFP.

Juncker a 'recunoscut progresele pozitive, mai ales în ce priveşte alinierea completă a reglementării pentru toate mărfurile şi controlul mărfurilor provenind din Marea Britanie şi care intră în Irlanda de Nord', se afirmă în comunicatul emis de biroul său de presă. Preşedintele Comisiei 'a notat de asemenea că există în continuare câteva puncte problematice care vor necesita o muncă suplimentară în zilele următoare, mai ales în ce priveşte guvernanţa backstop'-ului (plasa de siguranţă pentru Irlanda)', adaugă sursa citată.

'Trebuie să dispunem de o soluţie juridic operaţională care să răspundă tuturor obiectivelor plasei de siguranţă: împiedicarea unei frontiere dure, menţinerea cooperării Nord-Sud şi a economiei insulei, şi păstrarea pieţei unice a UE şi a locului Irlandei în aceasta', i-a transmis Juncker lui Johnson.

Jean-Claude Juncker va discuta cu premierul irlandez Leo Varadkar şi 'va asculta cu atenţie punctul său de vedere', se mai spune în comunicat. La rândul său, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, va informa şi consulta Parlamentul European şi pe reprezentanţii statelor membre. Comunicatul mai precizează că 'vor avea loc reuniuni între echipele de negociere ale UE şi Regatului Unit la Bruxelles în zilele următoare'. Consilierul lui Boris Johnson, David Frost, a sosit la miercuri Bruxelles, unde a avut deja o reuniune de lucru cu colaboratorii lui Michel Barnier, potrivit Agerpres.

Vezi și BREXIT. Boris Johnson, scrisoare către Jean-Claude Juncker privind frontiera irlandeză

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel