Brexit. Buşoi: Oportunitate pentru preşedinţia României la Consiliul UE

Din punct de vedere politic, actuala situaţie este o oportunitate pentru preşedinţia României la Consiliul UE, care poate fi un avocat al păstrării unităţii UE pentru cei 600.000 de români care trăiesc în UK, apreciază europarlamentarul Cristian Buşoi. 

Iată ce apreciază Cristian Buşoi într-un comunicat de presă: Este o şansă ca preşedinţia României la Consiliul UE să aibă contur (în afara ideilor antieuropene promovate de PSD-ALDE). Atrag atenţia asupra declaraţiei preşedintelui Tusk care întreba "care este soluţia?", sugerând astfel nevoia unui moment de gândire, înainte de orice decizie.

După votul din Parlamentul Britanic putem asista la un reset. "Exit-brexit" înseamnă ieşirea din gândirea rigidă şi punerea pe masă a tuturor variantelor, inclusiv a unui referendum în Marea Britanie, în care britanicii să se pronunţe din nou, evitând o pierdere majoră pentru Marea Britanie şi o situaţie rea pentru toată Uniunea Europeană.

Exit-ul din paradigma potrivit căreia Marea Britanie trebuie neapărat să iasă din UE, după ce a comis o incredibilă greşeală politică, nu înseamnă "hopa-mitică", ci o şansă nesperată pentru regândirea întregii situaţii. Uniunea Europeană nu este perfectă, dar, fără Uniunea Europeană, tuturor europenilor ne este mai rău, nu mai bine.

Vezi şi: Explozii puternice la Universitatea din Lyon

Curtea de Conturi, program audit 2019

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel