Breaz: Preţul 'Cuminţeniei Pământului' - mult mai mare de 11 milioane de euro; aşteptăm o ofertă scrisă

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a afirmat joi că preţul 'Cuminţeniei Pământului' ar fi mult mai mare decât 11 milioane de euro, cât a fost vehiculat până în prezent, precizând că îi aşteaptă pe cei care deţin în momentul de faţă această operă de artă să facă o ofertă scrisă ministerului. 

'Pot să vă asigur că nu este 11 milioane de euro preţul real. Este mult mai mare, dar a fost doar o exprimare verbală a proprietarilor. Aştept oferta scrisă. Şi atunci pot să prezint: ăsta este preţul, ce decidem', a declarat Breaz într-o conferinţă de presă la Guvern. Ministrul Culturii a subliniat că nu doreşte să 'meargă pe presupuneri', aşa cum a făcut-o fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

'Încă îi aşteptăm la Ministerul Culturi să vină clar cu o ofertă scrisă, să ne spună care este preţul, dacă se doreşte vânzarea acestei opere de artă şi de-acolo-ncolo vom lua o decizie şi vom discuta. Dar pot să îl anunţ şi să îl asigur pe domnul Vlad Alexandrescu (...) că preţul nu este de 11 milioane, atât cât a crezut dânsul la perioada respectivă. Nu ştiu de unde a vehiculat această sumă. Dar eu aştept, nu merg pe presupuneri să vehiculez cifre în spaţiul public, decât în momentul în care voi avea la minister o ofertă scrisă din partea celor care deţin în momentul de faţă această operă de artă', a spus ministrul.

El i-a asigurat pe toţi cei care au donat bani pentru cumpărarea 'Cuminţeniei Pământului' că le vor fi restituite sumele. 'Suntem într-o procedură continuă de rambursare a banilor care au fost strânşi şi o operaţiune declanşată în momentul respectiv, văd, de un critic constant al meu, fostul ministru Vlad Alexandrescu, fără a se gândi dacă într-adevăr opera respectivă este de vânzare, dacă într-adevăr preţul vehiculat la perioada respectivă, un preţ de circa 11 milioane de euro, este preţul real al 'Cuminţeniei Pământului', dar să facem o chestiune populistă: 'haideţi să vedem câţi sunt cei care doresc să doneze bani pentru a putea cumpăra această operă de artă'.

Vreau să-i asigur pe toţi cei care au donat bani şi cei care poate nu ştiu că această procedură funcţionează de peste un an de zile şi este prelungită până la 31 decembrie 2019 de returnare a banilor să depună cereri la Ministerul Culturii, dacă n-au depus până acum, iar cei care au depus banii prin diverse bănci îi vor primi înapoi în cel mai scurt timp', a precizat Breaz. Ministrul Culturii a menţionat că operaţiunea de returnare a acestor sume este una 'extrem de amplă şi complexă, pentru că sunt tabele şi liste cu mii de persoane care trebuie toate verificate din punct de vedere legal, astfel încât returnarea banilor să fie făcută tocmai persoanelor care au plătit banii respectivi'.

'Colaborăm bine şi foarte bine cu băncile şi eu sper într-o perioadă extrem de scurtă să putem să anunţăm iarăşi sumele care au fost returnate. Dar acest lucru se întâmplă zilnic, sume mici, bineînţeles, că nu au fost donaţii extrem de mari, dar atunci când vom avea şi vom centraliza sumele respective, vom putea să anunţăm sumele globale care au fost returnate', a mai spus Valer-Daniel Breaz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel