Brazilia vrea ca statul chinez să autorizeze mai multe fabrici de procesare a cărnii pentru majorarea exporturilor

Guvernul brazilian va căuta să obţină mai multe aprobări din partea autorităţilor chineze pentru mai multe abatoare şi fabrici de procesare pe lângă cele 25 autorizate luni, a afirmat Orlando Ribeiro, secretar de stat în Ministerul Agriculturii din Brazilia, transmit DPA şi Reuters. 

Lucrăm cu China pentru a introduce un sistem de pre-aprobare pentru companii din industria cărnii, a explicat Ribeiro. Acesta a apreciat că Beijingul are controale sanitare extrem de rigide. Luni, 25 de abatoare din Brazilia au fost adăugate pe lista Chinei ce conţine sursele permise de carne braziliană importată, a anunţat Ministerul Agriculturii, citând o scrisoare a autorităţilor de la Beijing.

Astfel, numărul abatoarelor din Brazilia ajunge la 89, o creştere de 39%. Mai mult de două treimi din noile facilităţi sunt pentru vită. Conform Asociaţiei exportatorilor de carne de vită din Brazilia (ABIEC), China este al doilea mare importator de carne de vită braziliană, anul trecut achiziţionând 322.415 tone.

China este depăşită doar de Hong Kong, care a importat 394.856 tone de carne de vită braziliană. Brazilia este unul din cei mai importanţi exportatori de carne de vită din lume, în 2018 exportând peste 1,6 milioane de tone de carne şi produse din carne de vită, în valoare de peste 6,57 miliarde de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel