Brazilia va găzdui în octombrie un forum internaţional al ultra-conservatorilor

Brazilia va găzdui în octombrie un forum al mişcărilor ultra-conservatoare din întreaga lume, a anunţat joi deputatul Eduardo Bolsonaro, unul din fiii preşedintelui Jair Bolsonaro şi posibil viitor ambasador la Washington, transmite AFP.

'Dreapta se organizează la nivel mondial', a lansat pe Twitter deputatul, anunţând organizarea în premieră în Brazilia a unei întâlniri în cadrul Conferinţei Acţiunii Politice Conservatoare (CPAC), care are loc în fiecare an în Statele Unite. 'Punem bazele conservatorismul în Brazilia pentru a pune în practică reformele necesare şi pentru evitarea unei alte Venezuele în regiune', a continuat Eduardo Bolsonaro, un opozant înverşunat al mişcărilor politice de stânga, la fel ca tatăl său. CPAC reuneşte anual în SUA, începând din 1974, personalităţi din tabăra ultra-conservatorilor.

Întâlnirea va avea loc la Sao Paulo, în perioada 11-12 octombrie. Eduardo Bolsonaro a precizat că va anunţa ulterior numele personalităţilor care vor fi invitate. Deputatul brazilian în vârstă de 35 de ani este apropiat de americanul de extremă-dreapta Steve Bannon, fost strateg al preşedintelui Donald Trump. Steve Bannon l-a desemnat pe acesta în urmă cu câteva luni unul din liderii The Movement (Mişcarea), care îşi propune să aducă împreună mişcările de dreapta populiste de pe glob. Eduardo Bolsonaro urmează să fie numit în curând de tatăl său ambasador al Braziliei în SUA. Alegerea a stârnit proteste ca urmare a lipsei sale de experienţă, iar nominalizare urmează să fie validată de un Senat foarte divizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel