Brazilia: Revoltă și luare de OSTATICI la o închisoare

Mai mulţi deţinuţi au declanşat o revoltă şi au luat ostatici, duminică, funcţionari într-o închisoare din Brazilia, ca urmare a unei tentative eşuate de evadare, au anunţat autorităţile, fără a putea preciza dacă persoane au fost rănite sau ucise, informează luni AFP. 

Revolta a izbucnit la începutul după-amiezii de duminică în închisoarea Milton Dias Moreira din Japeri, la circa 55 de kilometri de Rio de Janeiro, a precizat într-un comunicat administraţia penitenciară din Rio. 

Potrivit site-ului de informaţii G1, şapte gardieni de penitenciar au fost luaţi ostatici, dintre care trei au fost deja eliberaţi. 

Aproape un milion de deținuți 

La fel ca numeroase alte penitenciare din Brazilia, închisoarea Milton Dias Moreira este puternic suprapopulată. 

Această revoltă survine în condiţiile în care preşedintele brazilian Michel Temer a anunţat recent înfiinţarea unui Minister al Securităţii Publice. El a delegat, de asemenea, armatei comandamentul forţelor de poliţie din statul Rio de Janeiro, pradă violenţelor. 

Brazilia numără a treia populaţie carcerală din lume, cu 726.712 de deţinuţi recenzaţi în iunie 2016, de două ori mai mulţi decât numărul de locuri din închisorile ţării. 

Asasinat 

După cum anunţau duminică mai multe mass-media din această ţară, unul dintre principalii lideri de grup criminal din Brazilia, implicat în trafic de cocaină, a fost asasinat, împreună cu unul dintre oamenii săi. 

Rogerio Jeremias de Simone, unul dintre liderii Primului Comando al Capitalei (PCC), organizaţie criminală născută în închisorile din Sao Paulo, a fost descoperit mort la Ceara, nord-est. 

Autorităţile statului Ceara au confirmat pentru AFP descoperirea a doua cadavre vineri, într-o rezervaţie indiană, care nu au fost încă identificate. Citând un procuror din Sao Paulo, site-ul de informaţie UOL susţine că este vorba despre trupurile lui Rogerio Jeremias de Simone, supranumit Gege do Mangue, şi unul dintre apropiaţii săi, Fabiano Alves de Souza, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel