Brazilia. Ploile torenţiale au făcut ravagii. 11 persoane au murit

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra zonei metropolitane a oraşului Sao Paulo, din sud-estul Braziliei, de duminică seara până luni dimineaţa, au anunţat autorităţile locale, citate luni de AFP.

Guvernatorul Sao Paulo, citat de agenţia de presă publică Agencia Brasil, a menţionat 11 morţi, iar pompierii au actualizat precedentul bilanţ, de la şapte, la 11 persoane decedate.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor alunecări de teren, patru dintre acestea fiind membrii aceleiaşi familii, ucise atunci când casa lor din Riberao Pires, un oraş aflat la periferia celei mai mari metropole din Brazilia, s-a prăbuşit în urma ploilor torenţiale.

Celelalte victime au murit înecate, trei în suburbia Sao Caetano, una chiar în Sao Paulo, una în Santo Andre şi o alta în localitatea industrială Sao Bernardo do Campo.

Circulaţie întreruptă pe mai multe drumuri

Echipele de intervenţie se deplasează în canoe pe străzile acoperite de apele maronii. În unele regiuni, ploile înregistrate într-un interval de 12 ore au depăşit jumătate din cantitatea de precipitaţii prognozată pentru toată luna martie.

Ploile torenţiale de la acest final de vară australă au întrerupt circulaţia pe mai multe drumuri care duc la Sao Paulo, perturbând circulaţia trenurilor şi autobuzelor în anumite zone.

Luni seară erau prognozate din nou ploi torenţiale în zona metropolitană Sao Paulo, cea mai bogată regiune din Brazilia, unde locuiesc peste 20 de milioane de persoane. Guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a solicitat locuitorilor să iasă din locuinţe cât mai puţin posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel