Brazilia: Hoţi îmbrăcaţi în poliţişti au furat 700 kg de aur pe aeroportul din Sao Paulo în mai puţin de 3 minute

O bandă de hoţi care purtau uniforme de poliţişti a reuşit să fure peste 700 kg de aur în valoare de 32,2 milioane de dolari pe aeroportul din Sao Paulo, relatează media locale, în urma unei lovituri ca-n filme, informează vineri DPA.

Opt oameni mascaţi au pătruns joi în terminalul de marfă în două camionete ca cele ale poliţiei, scriu media locale, citând poliţia. Atacatorii înarmaţi i-au forţat apoi pe angajaţii aeroportului să încarce aur într-unul dintre autovehicule folosind un motostivuitor, imagini care şi-ar avea locul într-un film despre un jaf de la Hollywood, comentează DPA.

În timpul jafului nu s-au tras focuri de armă, acesta durând circa două minute şi jumătate, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, care au fost difuzate pe site-ul ziarului O Estado de Sao Paulo. Înainte de jaf, hoţii au luat ostatici opt membri ai familiei unui angajat de rang înalt responsabil de logistică pentru a obţine informaţii legate de livrarea aurului, a relatat O Globo.

Aurul urma să fie transportat la Zurich şi New York. Relatările privind cantitatea de aur furată variază între 720 şi 750 kg de aur. Fuga a implicat schimbarea mai multor maşini de către hoţi, iar aurul furat a fost transportat la un moment dat într-o ambulanţă. Cele două camionete folosite la jaf, care fuseseră modificate pentru a semăna cu cele folosite de poliţia federală, au fost găsite mai târziu într-un depozit aflat la câţiva kilometri de aeroport.

Membrii familiei angajatului care se ocupa de logistică au fost eliberaţi mai târziu nevătămaţi. O operaţiune majoră este în curs pentru prinderea bandei de hoţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel