Braşov: Modernizarea drumului de legătură cu Sibiul, finalizată în proporţie de 90%

Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura între municipiile Braşov şi Sibiu, DJ 112C, Hălchiu - Satu Nou - Dumbrăviţa - Vlădeni, în lungime de peste 11 kilometri, proiect în valoare de peste 21 milioane de lei, au fost, practic, finalizate, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit acestuia, lucrările sunt realizate în proporţie de 90%, lucrându-se în prezent la rigole. În urma modernizării acestui drum, care face legătura cu două drumuri naţionale importante, DN 13 şi DN1, vor fi eliminate o serie de blocaje de trafic şi se va reduce timpul de deplasare, implicit numărul de opriri şi consumul de combustibil a celor care îl traversează.

Demarat iniţial pe PNDL, proiectul a fost ulterior finanţat cu fonduri europene, prin POR, contractul de finanţare fiind semnat în noiembrie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 21.840.574,19 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile (98%) sunt de 21.371.733 lei, contribuţia proprie a judeţului Braşov (2%) - 436.157,82 lei, iar cheltuielile totale neeligibile totalizează 32.683,37 lei. Totodată, preşedintele CJ Braşov a menţionat că, marţi, a făcut o vizită pe şantierul noului pod peste râul Olt, de la Hălmeag, unde a primit asigurări de la constructor că lucrările vor fi finalizate cel mai târziu în primăvara anului viitor. Noul pod de la Hălmeag se realizează printr-un proiect accesat de CJ Braşov în cadrul PNDL - etapa a II-a. Valoarea contractului de lucrări este de 6.176.199,19 lei (inclusiv TVA). Podul va fi realizat din beton, va avea lungimea de 97,10 metri şi lăţimea de 6 metri, din care lăţimea părţii carosabile va ajunge la 5 metri. Podul va avea trei deschideri, de câte 30 de metri. Calea de rulare pe pod va avea lăţimea de 5 metri, cu o bandă de circulaţie lată de 4 metri şi două benzi de încadrare, de câte 50 cm. Pe ambele părţi vor fi montate parapete direcţionale.

Podurile peste Olt, cel mai important râu care străbate judeţul Braşov, sunt mai vechi de o jumătate de secol şi au fost grav afectate de inundaţii şi intemperii. 'Un lucru este cert: de 50 de ani, în judeţul Braşov nu s-a mai construit niciun pod peste Olt. Iată că noi, la nivelul administraţiei judeţene, am reuşit să începem lucrările de reconstrucţie sau modernizare a mai multor poduri. În afară de podul de la Hălmeag, care este într-un stadiu de realizare destul de avansat, avem în derulare construirea podului de la Crihalma, pentru care am făcut nenumărate deplasări la Bucureşti spre a obţine preluarea şi continuarea lucrărilor de către Compania Naţională de Investiţii. În plus, pe Programul Operaţional Regional avem finanţare pentru refacerea podului de la Augustin, care face legătura cu judeţul Covasna. De curând am obţinut toate avizele şi avem proiectul tehnic pentru podul de la Voila, o altă construcţie strategică pentru judeţul Braşov', a afirmat Veştea.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel