Braşov: Copiii, dar şi seniorii, aşteptaţi să alerge, duminică, în cadrul evenimentului Promenada Inimilor

Câteva sute de copii din şcolile braşovene sunt aşteptaţi duminică să participe la o competiţie sportivă ce se va desfăşura în cadrul evenimentului 'Promenada Inimilor', acţiune organizată de Rotary Club Braşov, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii.

,,O cursă de alergare pentru copii, un eveniment de conştientizare a importanţei combaterii bolilor cardiovasculare, o duminică frumoasă în aer liber, toate acestea acompaniate de premii şi multă voie bună vor transforma o duminică de toamna într-o sărbătoare a inimilor noastre. Promenada Inimilor este o acţiune care îşi propune să încurajeze populaţia să facă mişcare ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare. (...) Începând cu anul 2013, la iniţiativa şi în organizarea Rotary Club Braşov, oraşul nostru a intrat în rândul celor care au un traseu dedicat acţiunii Promenada Inimilor', se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul Sportiv Tractorul, între orele 9,30 şi 13,00 (zona de întâlnire fiind fântâna din parc), iar competiţia se va desfăşura pe trei categorii, clasele I-III, IV-VI şi VI-VIII, separat fete şi băieţi, pe distanţele 500, 750 şi 1000 metri.

Copiii clasaţi pe primele 10 locuri vor primi diplome, premii constând în articole sportive şi medalii pentru primele 3 locuri, însă tuturor participanţilor li se vor înmâna diplome, inclusiv profesorilor care însoţesc copiii la concurs. Pentru toţi copiii participanţi organizatorii vor asigura apă minerală, fructe şi dulciuri. După competiţia copiilor, seniorii pot participa la o competiţie pe distanta de 500 m, contra unei donaţii pentru susţinerea evenimentului.

Evenimentul este organizat de Rotary Club Braşov, având parteneri Rotary Club Kronstadt, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Braşov. Ziua Mondială a Inimii se sărbătoreşte începând cu anul 2000, la data de 29 septembrie, cu scopul de a informa populaţia asupra faptului ca bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel