Braşov: Dotări de 400.000 de euro la Bazinul Olimpic

Municipalitatea braşoveană a investit, din bugetul propriu, aproximativ 400.000 de euro în noi dotări ale Bazinului Olimpic, care îl vor include, începând de anul viitor, pe harta internaţională a competiţiilor de profil, potrivit unei informări a Primăriei.

'Această investiţie este încă un pas pentru a transforma Braşovul într-o gazdă pentru competiţiile internaţionale de nataţie. Braşovul este acum al doilea oraş din România care deţine aceste echipamente. Ca şi în cazul altor infrastructuri sportive pe care municipalitatea le deţine, încercăm să aducem în Braşov competiţii la cel mai înalt nivel. Odată cu construirea Sălii Polivalente, Braşovul va poate deveni principala destinaţie pentru organizarea de competiţii pentru majoritatea sporturilor olimpice, ceea ce este şi unul dintre obiectivele noastre pentru următorii ani, mai ales că putem asigura tot ceea ce este necesar pentru astfel de evenimente: infrastructură sportivă, infrastructură de cazare, experienţă în organizarea unor competiţii importante', a declarat, potrivit sursei citate, primarul George Scripcaru.

Acesta a menţionat că, pentru anul viitor, municipalitatea îşi propune ca Braşovul să organizeze fie Campionatul Internaţional al României, fie Cupa României la nataţie, ambele competiţii internaţionale care contează pentru campionatul mondial şi pentru olimpiadă.

'Până atunci, Braşovul va organiza pentru a treia oară Campionatul Naţional de copii 10-11 ani, care este cea mai mare competiţie de înot din România ca număr de participanţi. Dacă până acum, echipamentele erau închiriate, pe 20 iunie vor fi folosite pentru prima dată noile dotări aparţinând Bazinului Olimpic de Înot Braşov', a mai spus primarul George Scripcaru.

În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, dispozitive speciale de îmbunătăţire a startului pentru probele de înot cu spatele, introduse de FINA în urmă cu doar trei ani în dotarea obligatorie a bazinelor pentru competiţii internaţionale şi olimpice, touchpad-uri electronice care completează precizia măsurării timpilor intermediari sau la finalul cursei, cu precizie de miime de secundă. Tot pentru start a fost achiziţionată şi montată o instalaţie cu microfon pentru startul verbal, cu difuzor pe fiecare blocstart şi cu posibilitate de afişare a startului pentru sportivii cu deficienţe auditive. Montajul echipamentelor a durat aproximativ două săptămâni, a precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel